Известие

Collapse
No announcement yet.

146 боксер, не иска да запали

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 боксер, не иска да запали

Здравейте колеги, 146 боксер 1351куб, редовно ходих до село колата си я карам без спиране последните седмици докато оня ден слязох сутринта да я преместа пред входа - запалих изчаках малко да загрее около 2 мин и просто я преместих оставих я пак малко след като паркирах изведнъж се притресе цялата падна на около 500об и след около 5 сек угасна ( колата има газов инжекцион ), завъртях пак запали при което се разтресе и зе да работи като на бедна смес или даже като на 2 цилиндъра, веднага светна дюзата на таблото и не угасна повече, след 10 сек угасна и на бензин и на газ същото...
    вече трети ден борба няма резултат днеска спря и да пали само върти на газ задържа около 3 мин след което пак угасна.
    Проверено всичко по темите и съм проверил кабели, свещи, бубини, дросел въздушен, захранване на дюзите - всичко работи, звучи като на бедна откъм въздух сякаш няма достатъчно такъв накрая скапах акумулатора сега го зареждам бензин съм сипал 10л има към 20 и отгоре литра вътре - моля за помощ и всякакви идеи - последно си мисля за дюза запу6ена защото съм ги 4истил и приятел4ето в сервиза ми каза 4е едната ми е на 70% мъртвец преди 1 година, но мисля че няма да окаже такова влияние дори на 3 дюзи пак 6те пали и 6те тресе поне ве4е не иска да пали или ако запали е като мотора на село за около 5 сек и гасне с светеща дюза на таблото....
    Благодаря на всички предварително...
    Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
    Andrey Georgiev

провери зацепването че да не е превъртяла някой зъб преди да си направил беля.
    точка

Comment

проверихме го не е превъртял
      Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
      Andrey Georgiev

Comment

с обикновена агу ли си. провери датчика на коляновия вал. пробвай да откачиш всички букси на инжекторите и върти на газ. провери еку получава ли захранване /виж и двете главни релета/. премери управлява ли бобините.
        точка

Comment

О боксер боксер боксер
          Щом не е скъсала ангренаж и не е превъртяла ремък.
          1. Виш има ли импулс на дюзите.
          2. Виш помпата дали работи и прави налягане.
          3. Провери там кадето са ти рязани или снадени кабелите за дюзите на колата към ЕКуТо на Г.И.
          4. Да ти е гръмнала мембраната за ваком регулатора на Г.И. изпарител. (Дай на контакт и откачи вакума от изпаритела към смукателния колектор и ако от страната на изпаритела фъска газ си за мембрани)

Ако не са горните точки значи си е маматаааааа
          Last edited by rijko; d.m.y г., 22:00.
          Опел Кадет GSI
          166 2,4 JTD
          ако мислиш че е здрава дай та тествам

Comment

да за съжаление нещата отиват към маматааа вчера само където не я подхванах с големият чук, днеска плана е да почнеме от начало всичко наред с брат ми дано си хванеме някой пропуск ако ли не незнам вече друго не ми идва на акъл - върти си но нема палене аха да запали и нема и се клати цялата немам думи...
            Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
            Andrey Georgiev

Comment

Закарайте я на диагностика може да е датчик на коляновия вал или имобилайзер.Абе всякаква електроника може да е.Измерете налягането на горивото в рейките.
              Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Да, аз вече дигнах ръце, утре ще се хвана и ще я бутаме до един сервиз тука наблизо момчето каза че ще я погледне, имал софт дано се закачи че тя е адски капризна до сега само в Бош се е закачала - така че утре ще му я добутам до там и като имам решение ще пиша резултата.
                Днеска започнахме пак отначало - свещи кабели смених и двете бобини останах без пукнат лев - датчика само на кол.вал не мога да достигна трябва си подемник да с ебръкне отдолу или да се разглоби половината неща - може и той е да е ама незнам дали ще свети дюзата ако е той...
                Ако някой се сети друго по между другото ако не утре ще пиша ако има резултат ....
                Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                Andrey Georgiev

Comment

Колеги къде с енамира този датчик на коляновия вал при боксерите и изоб6то мога ли да го достигна сам - има ли достъп до него, благодаря Ви
                  Н емога да се ориентирам и не го намирам...
                  Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                  Andrey Georgiev

Comment

датчика чете от един фланец който е на маховика. мисля че беше от шофьорската страна. като погледнеш там зад главата ще го видиш.
                    точка

Comment

Няма палене колата не се 4ете от компа са върти и припалва за известно време сле дкоето срива оборотите на 300-400 тресе се като ко4ина и мре - който я иска давам я за 1200лв е така може да с еокаже проблем за 5лв и да си го оправи някой може и да е за 500лв който я иска давам я цял;ата за 1200лв аз дигнах ръце и съм адски изнервен , веднъж оправили се я махам или давам е такова състояние и бягам дале4е пове4е от италиянки ....
                      Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                      Andrey Georgiev

Comment

ми ти наливаш пари да сменяш разни неща без да знаеш там ли е проблема. като играеш на тото така става независимо каква е колата. казах ти да провериш релетата (захранването) на еку. освен това тая кола е с еку IAW и не може всеки гаражен майстор с лаптоп да се закачи към него. трябва да разбереш какво няма- искра или гориво или и двете.
                        точка

Comment

kolev е прав след толкова писане ти не каза има ли ток и дали отива гориво до рейките
                          МЕТАН

Comment

гориво отива, компа показа датчик хол-за сега не може да се измъкне много е запекъл + смяна на дюзите свършени са, добрата новина 4е намерих в Драгичево евтино датчика 2ра ръка, дюзите са по скъпички остава само да излезе датчика...за сега не помръдва, ще напиша крайният резултат след всичко сменено благодаря на всички...
                            Alfa 146 1.4 Boxer 90hp
                            Andrey Georgiev

Comment

датчика за оборотите всъщност е индуктивен.може да го провериш частично като му измериш съпротивлението. има един винт отстрани, развихте ли го. частите силно ти препоръчвам да си ги купиш от колеги от форума, а не от каквито и да е морги щото дерат кожи.
                              точка

Comment

Working...
                              X